Greitai paruošiamas valgis. Gali būti naudojamos įvairiausios mėgstamos daržovės, paruoštos tuo pačiu būdu. Puikiai tiks kopūstai, brokoliai, cukinijos ir kita. Šis patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, tačiau tai ir puikus garnyras prie kitų pietų valgių....
PlačiauGarsus patiekalas iš Keralos, Pietinės Indijos regiono, dažniausiai ruošiamas šventėms. Išskirtinis Pietinės Indijos regiono virtuvės bruožas – dauguma patiekalų yra gardinami kokoso riešutu. Toks ir yra pagrindinis šio patiekalo akcentas – šviežias tarkuotas kokoso riešutas...
Plačiau“Dalas” lietuvių kalboje galėtų būti suprantamas kaip tiršta žirnienė, lęšienė ar pupienė, t.y. džiovintų ankštinių arba “dalo” (vadinamų tuo pačiu žodžiu) troškinys su prieskoniais, daržovėmis ir kitokiais pagardais. “Dalas” yra puikus augalinių baltymų,...
PlačiauGuliašas yra troškinys arba tiršta sriuba, išsiskiriantis iš kitų troškinių gausiai jame naudojamais džiovintos saldžiosios paprikos prieskoniais. Šio patiekalo gimtinė – Vengrija; receptas prieskoniais, ingredientais ir ruošimo būdu yra daugiau mažiau autentiškas, tačiau...
PlačiauRyžių makaronai pasižymi labai švelniu skoniu, greitai išverda ir sudaro puikų neutralų pagrindą bet kuriam patiekalui. Šiame patiekale ryžių lakštiniai ypatingai darniai dera su žalios spalvos daržovėmis, rytietišką atmosferą sukuriančiais prieskoniais ir sojų kubeliais....
Plačiau„Le gratin“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „plutelė“, taigi „au gratin“ – “su plutele”. Šiame patiekale po orkaitėje apskrudusio sūrio plutele slepiasi garuose apvirtos daržovės, užpiltos „Mornay“ sūrio padažu. Greitai paruošiamas valgis, kuriam...
Plačiau“Pakoros” – tai prieskoninėje tešloje pamerkti ir riebaluose gruzdinti vaisių, daržovių ar sūrio gabalėliai, patiekiami kaip užkandis su pikantiškais padažais ar pagardais. “Pakorų” tešla paprastai ruošiama iš miltų, avinžirnių miltų, prieskonių ir vandens. Šiame...
Plačiau