Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Makaronai su bazilikų pagardu – „Pasta Pesto“

Genuja, šiaurinio Italijos regiono – Ligūrijos – sostinė, yra vieta, kurioje, teigiama, gimė garsusis bazilikų, kedro riešutų ir parmezano pagardas „Pesto Genovese“. Žodis „pesto“, išvertus, reiškia „trinti, grūsti“; čia galima nuspėti ir lietuviško žodžio...

Plačiau
Itališki moliūgo virtiniai su parmezanu - "Gnocchi di Zucca"

Šie virtiniai (tariama „njokki di cuka“) yra puikus naujoviškas pakaitalas gal kiek įgrisusiems makaronams ar varškėčiams. Moliūgo virtinių recepto tėvynė – Šiaurės Italija. Šių mažų skanėstų paslaptis yra orkaitėje keptas, o ne vandenyje virtas moliūgas. Iš vienos...

Plačiau
Itališka kukurūzų piurė su parmezanu - "Polenta"

Kukurūzų kruopų piurė – „polenta“, ruošiama iš geltonų kaip auksas kukurūzų kruopų, yra Šiaurės Italijos kasdieninis maistas. Tai yra šiltas, paprastai paruošiamas valgis, puiki alternatyva bulvių ir manų košei. Nors šis patiekalas ruošiamas labai nesudėtingai, visgi...

Plačiau
Bulvių virtiniai šviežių pomidorų padaže – „Gnocchi alla Molisana“

Nors ir ne makaronai, tačiau pilnai gali juos pakeisti – puikus greitai paruošiamas patiekalas iš bulvių, patiekiamas su įvairiausiais padažais – pomidorų, sūrio, grietinės ir pan. Bulvių virtiniai kildinami iš centrinės Italijos ir čia žinomi kaip „Gnocchi alla Molisana“....

Plačiau
Vegetarinė bemielė pica su baklažanais

Picos proceso kepimo esmė – karšta plokštuma, ant kurios padėjus picą, ji kepa iš apačios. Orkaitėje tai atkartoti yra sunkoka. Orkaitė kaista pakankamai tolygiai, ir kartais iškepus įdarui, padas lieka neiškepęs, o jei norime iškepti padą, sudega sūris. Taigi, namuose,...

Plačiau
Makaronų ir daržovių apkepas su sūriu

Egzistuoja daugybė gardžių makaronų apkepo variantų, tačiau šis iš visos gausos išsiskiria savo ypatingai švelniu skoniu, kurį suteikia žiedinis kopūstas bei grietinė, ir tuo, kad yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių. Apkepą suriša sūris ir grietinėje brinkstantys...

Plačiau
Sūriais įdarytos kriauklelės

Kriauklelės makaronų forma prašyte prašosi kokio nors gardaus įdaro, pavyzdžiui, pertrinto „Ricotta“ sūrio, varškės ir parmezano su gausybe aromatingų žolelių. Kriauklelės panardintos į aromatingą naminį pomidorų padažą ir lengvai apskrudintos orkaitėje. Kepkite neilgai:...

Plačiau
Itališki sūrio ir daržovių pyragėliai – „Calzone“

„Calzone“ yra populiarūs Italijoje pusmėnulio formos įdaryti pyragėliai. „Calzoni“, dgs., išvertus iš italų kalbos, reikštų „drabužio klostė, raukšlė“, „kabantis maišas“ ar „kelnės“. Yra daug panašumo tarp šių sąvokų bei tokiu pačiu vardu pavadintų...

Plačiau
Itališka sriubų sriuba – „Minestrone“

Išvertus iš italų kalbos žodį „minestrone“, tai reikštų „didingoji sriuba“, kur „minestra“ reiškia „sriubą“, o priesaga „-one“ – kažką didelio ar didingo. Ši sriuba iš tikrųjų didinga savo ingredientų kiekiu, atrodytų, į ją sudėta viskas, ką galima rasti...

Plačiau