Humusas - populiarus Vidurio Azijos patiekalas iš virtų avinžirnių (nuto, vok. kichererbsen, angl. chickpeas, taip pat žinomi kaip Bengal gram, garbanzos ir kt.), sumaltų į paštetą ir pagardintu citrinos sultimis, Tahini (sezamo sėklų pasta) alyvuogių aliejumi ir kmyniniu kuminu....
PlačiauAvinžirniai – stambūs dideli balkšvi raukšlėti žirniai, senovėje auginti ir mūsų Lietuvos kaimuose. Avinžirniai – archaiška kultūra, kultivuota Pietų Azijoje jau prieš 9000 metų. Lengvai įsisavinami ir labai vertingi dėl savo baltymų, jogo virtuvėje pilnavertiškai...
PlačiauKuskusas yra tradicinės plačiai paplitusios kruopos Šiaurės Afrikos ir arabų šalyse. Kuskusas yra dirbtinė kruopa: manų kruopos apšlakstomos vandeniu ir senoviniu klasikiniu būdu trinamos delnais, pramoniniu būdu – specialiomis mašinomis, kol sulimpa į mažus gumulėlius. Tada...
Plačiau„Falafel“ – tai prieskoniais pagardinti avinžirnių kroketai. „Falafel“ gaminami iš mirkytų avinžirnių, sumalamų su prieskoniais į tirštą košę, iš kurios formuojami apvalios formos rutuliukai, gruzdinami karštame aliejuje. Avinžirnių gruzdukai yra izraelietiškas valgis,...
PlačiauIdealus pietų patiekalas, suteiksiantis mūsų organizmui ypatingai kokybiškų augalinių baltymų, taip reikalingų ląstelių statybai ir atsinaujinimui (100 g avinžirnių yra net 20 g baltymų). Be to, šie žirniai turi dvigubai daugiau geležies ir vitaminų nei kitos ankštinių rūšys....
PlačiauTegul neatbaido Jūsų toks ilgas šio recepto ingredientų sąrašas. Patiekalą sudaro vos trys pagrindiniai produktai: avinžirniai, špinatai ir pomidorai; visa kita – prieskoniai, suteikiantys valgiui išskirtinį skonį ir aromatą. Patiekalas labai greitai ir lengvai paruošiamas, dėl...
Plačiau