Receptų filtras

Siūlomi receptai

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Receptai
Žiedinio kopūsto gruzdukai – „Gobi kofta“

„Kofta“ – indiški daržovių kotletai arba maltiniai, patiekiami su padažais arba pagardais. Dažniausiai naudojamos daržovės tokio tipo valgiui yra bulvės, špinatai, kopūstai, žiediniai kopūstai ir baltieji ridikai. „Kofta“ gali būti valgomi tiek kaip pagrindinis patiekalas,...

Plačiau
Špinatų ir „panyro“ maltiniai - "Paneer kofta"

Indijoje tokie maltiniai iš žalių ar virtų daržovių, mirkytų ankštinių, šviežio sūrio ar miltų vadinami „kofta“. Paprasčiau – tai vegetariniai maltiniai ar kotletai. Yra nesuskaičiuojama galybė „kofta“ receptų. Šis variantas be galo tinka su šlakeliu citrinos...

Plačiau
Džiovintų vaisių ir avinžirnių miltų traškučių saldainiai - "Luglu"

Jei neturite avinžirnių miltų (kitaip – turkiškų žirnių miltų, nuto miltų), pakeiskite juos paprastais žirnių miltais.

Plačiau
Daržovių maltiniai ryžių ir avinžirnių miltų tešloje ("Bhaji")

„Bhaji“ – tai tam tikra skrudintų daržovių tešloje rūšis, kuomet į tešlą merkiamas ne atskiras daržovės gabaliukas, o smulkiai supjaustytos šiaudeliais ar net sutarkuotos daržovės. Patiekite kaip įprasta mūsų pietų stalui – su garnyru, padažais ir salotomis. Jei...

Plačiau
Avinžirniai auksiniame jogurto padaže

Idealus pietų patiekalas, suteiksiantis mūsų organizmui ypatingai kokybiškų augalinių baltymų, taip reikalingų ląstelių statybai ir atsinaujinimui (100 g avinžirnių yra net 20 g baltymų). Be to, šie žirniai turi dvigubai daugiau geležies ir vitaminų nei kitos ankštinių rūšys....

Plačiau
Bananai avinžirnių miltų tešloje

“Pakoros” – tai prieskoninėje tešloje pamerkti ir riebaluose gruzdinti vaisių, daržovių ar sūrio gabalėliai, patiekiami kaip užkandis su pikantiškais padažais ar pagardais. “Pakorų” tešla paprastai susideda iš miltų, avinžirnių miltų, prieskonių ir vandens. Jei...

Plačiau
Šparaginių pupelių piršteliai

“Pakoros” – tai prieskoninėje tešloje pamerkti ir riebaluose gruzdinti vaisių, daržovių ar sūrio gabalėliai, patiekiami kaip užkandis su pikantiškais padažais ar pagardais. “Pakorų” tešla paprastai ruošiama iš miltų, avinžirnių miltų, prieskonių ir vandens. Šiame...

Plačiau
Moliūgas žirnių miltų tešloje su kalendromis

Šiam valgiui galite rinktis bet kokios rūšies ar formos geltonąjį arba oranžinį moliūgą, o taip pat ir oranžines saldžiąsias bulves. Tešlą labai gerai išplakite, kad būtų puri ir tinkamo tirštumo: per skysta tešla kepant tykš ir nubėgs, o per tiršta nepadengs moliūgo...

Plačiau
Grūstų bulvių pūkučiai - “Alu Vadas”

Šie puikūs vegetariniai vieno-dviejų kąsnių užkandžiai yra populiarūs Indijos vakarinės pakrantės regionuose. Daugiausia laiko sueikvojama įdarui ruošti – grūstų bulvių gardinimui įvairiais prieskoniais ir pagardais. Skrudinama labai trumpai – kol apskrunda plona avinžirnių...

Plačiau