Genuja, šiaurinio Italijos regiono – Ligūrijos – sostinė, yra vieta, kurioje, teigiama, gimė garsusis bazilikų, kedro riešutų ir parmezano pagardas „Pesto Genovese“. Žodis „pesto“, išvertus, reiškia „trinti, grūsti“; čia galima nuspėti ir lietuviško žodžio...
PlačiauPasaulyje toks valgis, kuomet įdaras įvyniojamas į valgomus lapus: kopūsto, vynuogių ir pan., vadinamas “dolma” arba “sarma”. Mūsų šalyje tai – balandėliai. Čia jie suvynioti į Savojos kopūstą, įdarui naudojamas saldaus pieno sūris ir daržovės, o gausybė puikiai...
PlačiauŠis gardus plovas yra ruošiamas su „bulgur“ kruopomis. „Bulgur“ gaminamos iš skaldytų kviečių, vartojimui yra parduodamos nuvalytomis sėlenimis, taip pat išbrinkintos, o vėliau išdžiovintos. Dėl tokio apdorojimo būdo kruopos gan greitai išverda, o šiam vos ne akimirksniu...
Plačiau