Greitai paruošiamas natūralus naminis pomidorų padažas, tinkantis daugiausia Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalams pagardinti: makaronų, ryžių valgiams, virtiniams, picai ar patiekalams su sūriu. Padažą galite pasiruošti iš anksto, supilti į sandarų indą ir laikyti...
PlačiauGenuja, šiaurinio Italijos regiono – Ligūrijos – sostinė, yra vieta, kurioje, teigiama, gimė garsusis bazilikų, kedro riešutų ir parmezano pagardas „Pesto Genovese“. Žodis „pesto“, išvertus, reiškia „trinti, grūsti“; čia galima nuspėti ir lietuviško žodžio...
PlačiauŠis ”lassi” (plaktas jogurto gėrimas su vandeniu) yra švelniai žalsvas – jis plakamas su žalumynais, sūdomas ir gardinamas kmyniniu kuminu. Labai tinka prie sočių pietų, nes gerina virškinimą, ypač, jei išgersite kelis gurkšnius pusvalandis prieš valgį. Gaivina karštą...
PlačiauTai šalta gaivinanti aromatinga ispaniška sriuba iš pomidorų, paprikos, agurkų ir alyvuogių aliejaus. Dažnai į “gazpacho” dedama duonos trupinių, šviežių prieskoninių žolelių, aštriųjų paprikų. Kartais “gazpacho” receptuose duona yra praleidžiama, tačiau tai –...
Plačiau