
Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo“ tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas per naktį mirkomas...
Plačiau

Gardžiai apskrudusios iš išorės, aukso geltonumo viduje - šios spurgos pagaminamos akimirksniu ir nepakeičiamos tuomet, kai skanaus norisi tuoj pat ir neatidėliotinai...
Plačiau

Šis tankus, sodrus ir aromatingas pyragas, kuriam drėgnumą suteikia morkos, savo skoniu primena meduolį. Pyrago išeiga pakankamai didelė, dėl to kepkite, kuomet jo laukia gausus būrys smaližių. Mažesniam pyragui ingredientų kiekį padalinkite perpus.
Plačiau

Purūs, minkšti, sultingi, švelnaus skonio ir pieniško aromato kokosiniai pyragaičiai užmaišomi labai greitai, jie nereikalauja jokių įmantrių įgūdžių, tešlai naudojama nedaug riebalų. Iškepus reikės apsiginkluoti geležine kantrybe – pagal receptą pyragaičiai yra mirkomi ir...
Plačiau

Šie avižiniai užmaišomi ir iškepami taip greitai, kad galite jų turėti namie nuolat ir pamiršti apie pirktinius saldumynus. Be to, juk naminiai sveikesni – be margarino, kiaušinių miltelių, dirbtinių aromatų, dažiklių ir kitokių cheminių priedų. Kaskart galite išsikepti vis...
Plačiau

Minkštučiai, purūs ir tirpstantys burnoje – tokie yra šie keksiukai. Ypatingai greitai paruošiami, greitai iškepa ir dar greičiau susivalgo. Namuose lieka tik nuostabus aromatas. Be to, keksiukai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių.
Plačiau

Minkšti ir rūgštūs rabarbarai sudaro ryškų kontrastą saldžiam ir traškiam riešutų griliažui. Rabarbarus šiame pyrage galite pakeisti kitokiais rūgščiais vaisiais, pavyzdžiui, slyvomis, juodaisiais serbentais. Pyragas yra vegetarinis, nes kepamas be kiaušinių.
Plačiau

Šie sausainiai patiks tiems, kurie mėgsta vos apčiuopiamą saldų skonį – tešloje dėta labai mažai cukraus, o saldumą ir rūgštų skonį sausainiams suteikia obuoliai. Tešla užvyniojama spiralės principu, paliekant siaurus tarpelius tarp tešlos apvijų, į kuriuos kepant subėga...
Plačiau

Kvapnūs, šokoladiniai ir paruošiami vos per kelias minutes, o papildomai į receptą įtrauktos tarkuotos morkos leidžia keksiukams išdidžiai pasivadinti “sveikuoliškais“. Keksiukai yra vegetariniai, nes kepami be kiaušinių.
Plačiau

Karamelinės saulėgrąžos – tai indiškų „samosų“ variacija saldžia tema. Pyragėlių įdaras – karamelizuoto pieno ir yra labai saldus, dėl to tešla ruošiama visiškai be cukraus, o šiuos „samosus“ neabejotinai įvertins ištikimieji saldumynų gerbėjai.
Plačiau