Šis patiekalas – tai greičiau lengvas užkandis, nei salotos. Dėl šiame patiekale naudojamų prieskonių derinio, lęšiai nesukelia jokių virškinimo sunkumų. Imbiero ir aitriosios paprikos aštrumas reikalingas sudėtingiems baltymams, esantiems lęšiuose, padėti suskaidyti. Čia taip...
PlačiauSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos (geriausiai užmerkti iš vakaro) ir ilgokai verdamos. Verdant greitpuodyje, nurodytą virimo laiką trumpinkite perpus.
Plačiau“Dalas” lietuvių kalboje galėtų būti suprantamas kaip tiršta žirnienė, lęšienė ar pupienė, t.y. džiovintų ankštinių arba “dalo” (vadinamų tuo pačiu žodžiu) troškinys su prieskoniais, daržovėmis ir kitokiais pagardais. “Dalas” yra puikus augalinių baltymų,...
PlačiauAvinžirniai – stambūs dideli balkšvi raukšlėti žirniai, senovėje auginti ir mūsų Lietuvos kaimuose. Avinžirniai – archaiška kultūra, kultivuota Pietų Azijoje jau prieš 9000 metų. Lengvai įsisavinami ir labai vertingi dėl savo baltymų, jogo virtuvėje pilnavertiškai...
PlačiauMungo pupuolės (lietuviškai – spindulinės pupuolės) – baltymų šaltinis – yra geltonos pupelės žalia odele, labai dažnai naudojamos daiginimui, o šių pupelių daigai yra labai populiarūs Kinijoje ir kaimyninėse šalyse. Nevalytos ir neskaldytos mungo pupuolės labai tinka...
Plačiau„Falafel“ – tai prieskoniais pagardinti avinžirnių kroketai. „Falafel“ gaminami iš mirkytų avinžirnių, sumalamų su prieskoniais į tirštą košę, iš kurios formuojami apvalios formos rutuliukai, gruzdinami karštame aliejuje. Avinžirnių gruzdukai yra izraelietiškas valgis,...
Plačiau„Kichari“ reprezentuoja Indiją kaip picos Italiją ar didžkukuliai Lietuvą. Tai be galo sveikas, lengvai virškinamas ir maistingas valgis, kurį sutiksime visuose Indijos regionuose, verdamas jis kone kasdien. Valgis populiariausias paprastos Indijos liaudies tarpe, yra visiškai...
Plačiau„Bhaji“ – tai tam tikra skrudintų daržovių tešloje rūšis, kuomet į tešlą merkiamas ne atskiras daržovės gabaliukas, o smulkiai supjaustytos šiaudeliais ar net sutarkuotos daržovės. Patiekite kaip įprasta mūsų pietų stalui – su garnyru, padažais ir salotomis. Jei...
PlačiauTai lyg kokie paprikų „balandėliai“, tik vietoje ryžių čia naudojami lęšiai, o paprikos, perpjautos pusiau, kepamos orkaitėje.
PlačiauLabai gardžios, minkštos kaip sviestas didžiosios baltos daržo pupos, įsuktos cukinijų liežuvėliuose ir pagardintos pankoliu bei „curry“ prieskonių mišiniu – labai lengvai pagaminamas ir maistingas valgis: tereikia prisiminti iš vakaro užmerkti pupas. Nors pagrindą sudaro...
Plačiau