Tradicinis senovinis karelų užkandis - „Karjalan Piirakkat“ šiais laikais yra paplitęs ir mėgiamas visoje Suomijoje. Šių duonelių tešla pagal senovinius papročius buvo minkoma tik iš ruginių miltų, vėliau tešlos ruošimo įpročiai kito: ruginius miltus iš dalies keitė...
Plačiau"Pumpernickel" - tai be galo gardi ir aromatinga tradicinė vokiška bemielė, raugo pagrindu kepama duona. Tamsi, sunki, rūgščiai salstelėjusio skonio, primenanti mums įprastą juodą ruginę duoną, kepama iš rupiai maltų ruginių ir kitokių miltų. Ši duona kepama apie 3-4 valandas,...
PlačiauŠvelnus aksominis brokolių ir šviežio šilto panyro įdaras sudaro ryškų kontrastą plonam ir traškiam tešlos apvalkalui. Tai dar vienas įdarytos plokščiosios indiškos duonos variantas. „Panyrą“ šiai duonai ruoškite tuo pačiu metu – įdarui jis reikalingas kuo šviežesnis,...
PlačiauTai vienas iš klasikinių plokščiosios indiškos duonos receptų. Ingredientais ir tešlos minkymo būdu niekuo nesiskiria nuo jau aprašyto recepto (žiūrėkite čia). Tačiau ši duona sluoksniuojama ypatingu savitu būdu – duonos paplotis iškočiojamas, ištepamas sviestu ir suraitomas...
PlačiauVienos iš pačių populiariausių ir žymiausių Indijos duonų, “paratha”, yra kepamos ant įkaitinto plokščio paviršiaus, o kepant yra apšlakstomos išvalytu lydytu sviestu (ghee), kad taptų dar traškesnės ir skanesnės. Tešla yra iškočiojama, ištepama sviestu, sulenkiama,...
PlačiauŠiuos trapučius labai paprasta pagaminti. Valgykite trapučius prie sriubos, daržovių patiekalų, sūrio, jogurto padažų ir pan., arba kaip atskirą užkandį. Jei norite, kad trapučiai būtų saldesni, sumažinkite druskos kiekį, o į vandenyje, kurį pilsite į tešlą, ištirpinkite...
PlačiauTraški ir gardi saldaus pieno sūriu įdaryta duona. Turbūt skaniausia. Jei kada gyvenime teko jos ragauti, Jūs suprasite, apie ką kalbama…
PlačiauPopuliarūs ir mėgstami visoje Indijoje, tinkami ruošti ir kelių asmenų pietums, ir vakarėliams, ir netgi šventėms su šimtais svečių. Pats pūstinių ruošimo procesas reikalauja įgūdžių, o išmokus yra užburiantis ir įtraukiantis. Pūstiniai tradiciškai ruošiami iš viso grūdo...
PlačiauŠie papločiai paruošiami labai greitai. Pietus pradėkite nuo tešlos minkymo, o kol tešla brinks, paruošite pagrindinį patiekalą. Beliks tik iškepti. Puikiai tiks prie tirštos žirnienės („dalo“), sriubos, salotų, daržovių troškinio ar ryžių valgių. Į tešlą galite dėti...
PlačiauŠios lengvutės, purios ir tuščiavidurės „pagalvėlės“ su manų kruopomis yra nepakeičiamas priedas prie kasdieninių ar šventinių patiekalų kaip duona. Jei norite, galite prieš minkant tešlą į miltus įmaišyti mėgstamų prieskonių, tuomet pūstiniai bus skanūs ir kaip...
Plačiau