Per amžius „ghee" buvo gerovės simbolis Indijoje. Tai - skystas auksas. Kas namuose turėdavo gausybę šio lydyto sviesto, buvo teigiama, kad jis yra visomis prasmėmis turtingas žmogus. Vedų kultūroje „ghee" yra vadinamas „maistu smegenims", yra tiek fizinės, tiek ir dvasinės...
PlačiauAitrus ir kvapnus Pietinės Indijos regiono prieskonių mišinys, paprastai naudojamas žinomai ir populiariai aštriai bei rūgščiai „Sambar“ žirnienei (dalui) pagardinti. Yra daug skirtingų „Sambar“ prieskonių mišinio variantų, tačiau ingredientai, tokie, kaip džiovintos...
PlačiauPaprastai tariant, vegetarinė virtuvė be šio saldaus pieno sūrio neapsieina iš viso. Visame pasaulyje jis yra vadinamas panyru (paneer), rusų kalboje Jūs galite sutikti vadinant jį „Adygejskij syr“, angliškai – „Cottage cheese“. Tačiau žodis „panyras“ yra būtent tai,...
PlačiauKiekviena šeimininkė ar šeimininkas, o ypač jų vaikai svajoja turėti namuose neišsemiamą jogurto šaltinį. Atidžiai laikantis šio recepto nurodymų, pasigaminsite tokį jogurto kiekį, kokio pageidaujate, galėsite jogurtą gardinti prieskoniais, vaisiais, uogienėmis, plakti jogurto...
PlačiauSlyvų sezonui įsismarkavus kartais neužtenka idėjų, ką daryti su krepšiais ir kibirais slyvų. Ši idėja ne nauja – senovėje vaisius džiovindavo ant krosnių, pečių, podėliuose ir kituose šiltuose trobų pakampiuose. Dabartinėmis sąlygomis tai padaryti taip pat gan paprasta ir...
PlačiauVasaros pabaigoje ateina abrikosų metas. Jei nusipirkote šių skanių aromatingų vaisių, ir dėl kokios nors priežasties visų nesuvalgėte, galite išsivirti puikios aromatingos uogienės. Abrikosų uogienė yra labai plataus panaudojimo: ji tinka pyragams kepti, ledams ar naminiam jogurtui...
PlačiauNaudojamas kitiems patiekalams ruošti kaip skystas pagrindas. Aromatu, skoniu ir maistingomis savybėmis yra vertingesnis nei šiaip vanduo. Suteikia patiekalams gilų daugiaspalvį skonį ir aromatą.
Plačiau