Receptų filtras

Siūlomi receptai

Sutirštinto jogurto, vanilės ir braškių desertas

Tirštas, klampus, plaktos grietinėlės ir plombyro skonio sutirštinto jogurto desertas, pagardintas vanile ir braškėmis – ar ne tokį skanėstą kartais įsivaizduojame,...

Šafraninis jogurto sūrio desertas „Shrikhand“

Šį populiarų indišką skanėstą yra visiškai nesudėtinga paruošti, reikia tik šiek tiek laiko. Desertui pirmiausia yra gaminamas jogurto sūris (ind. – „dehin“)....

Receptai
Švelniai aštrus troškintų kopūstų garnyras

Šis patiekalas iš kuklaus kopūsto yra gerokai prašmatnesnis, nei galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Kopūstas prieš troškinant supjaustomas ir kelias minutes apverdamas vandenyje, dėl to yra minkštas ir šilkinis, o įsimintiną skonį kopūstui suteikia prieskoniai bei į gerą...

Plačiau
Sicilietiškos alyvuogių aliejuje keptos paprikos – „Insalata di peperoni arrostiti“

Keptos saldžiosios paprikos, pabarstytos druska ir išmirkytos geros kokybės aromatingame alyvuogių aliejuje virsta puikiu užkandžiu arba garnyru. Tai puikus spalvingas priedas bet kokiems, net ir patiems paprasčiausiems pietums, paprikas galite naudoti ir ruošiant sumuštinius, patiekti...

Plačiau
Daržovių košė – “Jarzynka”

Iš tikrųjų tai – paprasčiausia bulvių košė, tačiau daugiau nei pusę jos kiekio bulvės užleido kitoms daržovėms. Kuomet norisi, kad bulvių košė būtų spalvinga, kvapnesnė, kitokio skonio ir mažiau krakmolinga – rinkitės šį variantą.

Plačiau
Kokosiniai ryžiai

Šiam ryžių patiekalui naudojamas šviežias tarkuotas kokoso riešutas – pagrindinis šio patiekalo ingredientas, nulemiantis šio valgio skonį ir aromatą. Džiovintos kokoso drožlės, parduodamos parduotuvėse, šiuo atveju netinka. Ryžiai šiam patiekalui ruošiami pagal senovinį...

Plačiau
Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas

Šis libanietiškas pagardas yra labai įvairiapusis. Jūs galite jį patiekti karštą, galite patiekti ataušusį. Taip pat galite uždaryti stiklainyje ir laikyti šaldytuve net savaitę. Jūs galite patiekti jį kaip atskirą patiekalą su šviežiomis lazdelėmis pjaustytomis daržovėmis...

Plačiau
Bengališkos bulvytės

Svetainės lankytojų pageidavimu – bulvės, keptos indiškai. Be jokios abejonės, šis receptas gerokai skiriasi nuo mums įprastų, keptų lietuviškai bulvių ar dar populiaresnių prancūziškų skrudintų bulvyčių, tačiau ir toks variantas gali pretenduoti užimti Jūsų virtuvėje...

Plačiau
Turkiškas „bulgur“ kruopų užkandis su pomidorais - "Kisir"

Šis „mezze" - užkandis arba salotos - labai populiarus Turkijoje, Izraelyje ir kaimyninėse šalyse. Užkandis gali būti ruošiamas tiek su troškintais, tiek ir su šviežiais pomidorais, o nepakartojamą ir savitą skonio atspalvį suteikia šviežios mėtos. Jei turite stambaus malimo...

Plačiau
Itališka skrudinta kukurūzų duona – “Polenta“

Kukurūzų piurė ir iš jos kepama duona yra Šiaurės Italijos krašto kasdieninis patiekalas. Piurė gali būti ruošiama ir valgoma kaip košė, kita vertus, iš šios košės ruošiami puikūs užkandžiai. Kukurūzų piurė sustingdoma ir vėliau kepama orkaitėje ar ant grotelių bei...

Plačiau
Bulvių ir salierų piurė

Skanią bulvių košę moka pagaminti kiekviena šeimininkė ar šeimininkas. Visi jie turi savo paslaptį, įprastą bulvių grūdimo būdą ir derina visokius pagardus. Ši košė trečdaliu susideda iš salierų, dėl to yra lengvesnė, aromatingesnė ir nustebina paragavus. Bulvių ir...

Plačiau
Baklažanų “ikrai”

Baklažanų “ikrai” – labai įvairiapusis patiekalas. Jis gali būti puikiu lengvu užkandžiu su duona ir salotų lapais, pavyzdžiui, darbe, pietų pertraukos metu. “Ikrus” galite tepti ant duonos kaip užtepą ir patiekti sumuštinukų pavidalu. Tiek šilti, tiek ir šalti...

Plačiau