Tai turbūt vienas iš lengviausių ir gaiviausių desertų, kvepiantis vidurvasariu. Drebučiams sustingdyti naudojamas augalinis želatinas - agaras. Agaro drebučiai sustingsta net jei juose naudojamas šviežias ananasas - vaisius, su kuriuo įprastas gyvulinės kilmės želatinas nesustingtų. Šis desertas - puikus saldus kąsnelis po pietų, pagreitinantis virškinimo procesą dėl ananase esančių bromelaino fermentų, padedančių skaidyti baltymus.
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio prinokusio ananaso;
- 1 l vandens;
- 10 g agaro miltelių;
- 250 g cukraus;
- pusės citrinos sulčių.
Ruošimo eiga
Ananasą nuplaukite, nupjaukite žievę, perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite šerdį. Ananaso minkštimą supjaustykite smulkiais įvairių formų ir dydžių gabalėliais. Jei pjaustant ištekėjo sultys, jas surinkite į dubenėlį. Puode užvirkite vandenį, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Sudėkite ananasą, supilkite ištekėjusias sultis ir dar kartą užvirkite. Po truputį nuolat maišydami suberkite agaro miltelius ir maišykite, kol ištirps. Supilkite citrinos sultis ir tuoj pat nukaiskite. Supilstykite į formeles ir pastatykite šaltai pusvalandžiui ar valandai. Sustingusius drebučius išverskite. Formelių šildyti nereikia, drebučiai iškrinta lengvai pajudinti.
Išeiga: apie 8 porcijos drebučių, kuomet formelės tūris apie 250 ml.